keskiviikko 26. elokuuta 2015

Perunasalaatti tavalla ja toisella

Kun puhutaan perunasalaatista, luulen, että yleensä sen ymmärretään tarkoittavan majoneesi- tai kermaviilipohjaista salaattia. Ja se onkin oikein hyvää, todellakin! Yleensä olen tehnyt sen tähän tapaan ja usein hyvinkin summittaisesti:

perunaa
omenaa
suolakurkkua
punasipulia
kermaviiliä
dijon-sinappia
valkoviinietikkaa
hunajaa
suojaa ja mustapippuria

Mutta! Kuulkaas! Tein kesäloman aikaan Jukan kotona hieman erilaista lämmintä perunasalaattia yhdistellen muutamaa ohjetta saatavilla olevien aineiden mukaan. Lopputulos oli kielen mennessään vievä.  Salaatti sopi erityisesti kanan kylkeen, mutta kelpasi myös pelkästään syötäväksi kun testailtiin uudemman kerran.

vajaa 1kg kypsiä, pilkottuja ja vielä lämpimpiä uusia perunoita
tuoreita herneitä kuorittuna n.1.5dl
kuorittuja ja rouhittuja pistaasipähkinöitä 1dl
tuoretta basilikaa n. 1dl
hyvää oliiviöljyä 1,5-2dl
hunajaa 
suolaa & mustapippuria
valkoviinietikkaa 
n. 1dl raastettua parmesaania

Kaikki muut aineet paitsi perunat sekaisin, sitten perunat kevyesti nostellen joukkoon!