keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Paras puolukkapiirakka

Tämä puolukkapiirakan luottoresepti toimii myös muilla kirpsakoilla höysteillä; viinimarjoilla tai vaikka kirpeillä ompuilla!

Pohja
100g voita
0,5dl ruokosokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja

Täyte
3-5dl puolukoita
1 purkki kondensoitua maitoa
200g tuorejuustoa, mascarponea tai vaikka rahkaa
1 muna
1tl vaniljasokeria

Tee näin: Vaahdota sokeri ja pehemnnyt voi. Lisää muna hyvin vatkaten sekä jauhoihin sekoitettu leivinjauhe kevyesti sekoitellen. Voitele piirakkavuoka, painele taikina siihen ja kaada puolukat päälle. Sekoita keskenään kondensoitu maito, tuorejuusto tms., muna ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle ja paista 175 asteessa noin 45minuuttia.