tiistai 27. lokakuuta 2015

Pyykinpesun uudet aineet

Kahden atoopikon perheessä pyykinpesu on ehkä vähän keskivertoa monimutkaisempaa. Ei hajusteita, ei huuhteluainetta edes tuoksuttomana, ja välillä aikamoista arpomista syy-seuraussuhteiden kanssa: oliko ihon räjähdys seurausta pyykinpesuaineen vaihdosta vaiko jostain muusta?

Taisinkin joskus mainita, että tarkoituksena on korvata kosmetiikka ja muut kodin törpöt ja tärpätit luonnollisemmilla vaihtoehdoilla sitä mukaan kun entiset loppuvat. Pyykinpesun kanssa asia vaati hieman enemmän selvittelyä mitä normaalisti riittänyt tavallista pidempi vierailu Prisman siivousainehyllyllä. Selvittely kuitenkin kannatti!

Meillä pestään pyykki Marseille-saippualla. 

Marseille-saippua on kasvipohjaista ja biohajoavaa. Sopii myös villalle ja silkille, vauvan vaatteillekin erihyvä. Hajusteeton, väri- ja säilöntäaineeton. Kuulostaa minun korviini todella hyvältä. Huuhteluaineen paikan on jo pitkään vienyt etikka. Siis se kaupan halvin ja suurin pullo, jonka haju saa nenän kuin nenän nyrpistymään. Mutta ruokalusikallinen tai kaksi huuhteluainelokerossa tekee pyykistä vähemmän sähköisen, poistaa kalkkikertymiä pyykinpesukoneesta sekä vie mennessään kaikki epämiellyttävät hajut. Tiedätte ne treenivaatteet, jotka ovat olleet käytössä iäisyyden? Etikan jälkeen jäljellä on vain puhtaan pyykin tuoksu.

Marseille-saippuan käyttö pyykinpesuaineen tilalta arvelutti, mutta löysin onneksi hyvät ohjeet. Netissä myydään valmiitakin lastuja juuri pyykinpesutarkoitukseen, mutta itse ratkaisin asian ostamalla palan saippuaa (hinta taisi olla 1,40€) ja raastamalla sen karkeaksi raasteeksi. Ruokalusikallinen saippuaraastetta tai -lastuja liotetaan desiin lämmintä vettä (seos kannattaa tehdä valmiiksi pesupalloon) ja pyykinpesuaine on valmis!

Ja aivan totta, puhdasta on tullut. Bataattikin lähti Väinön paidasta kerrasta, kesällä oranssitahraiset paidat ottivat aurinkokylpyjä ulkona, jotta tahrat häipyisivät.

Tässä muutama linkkivinkki vielä aiheeseen liittyen:
http://arjentimantteja.blogspot.fi/2015/04/lisaa-luonnollisia-tuulia-pyykinpesuun.html
 http://fashionbeautyforum.com/pyykinpesua-ranskalaisittain/
 http://www.kaaostajakukkamekkoja.com/2015/07/diy-luonnollisempi-pyykinpesuaine.html