perjantai 16. syyskuuta 2016

Kuinka selvitä läpi kylmän ja pimeän?

Syksy alkaa olla täällä, vaikka sitä on vähän vaikea uskoa viime aikojen lämpötilojen perusteella! Hämärä hiipii, ja iltaisin on jo kovin pimeää. Menneenä viikonloppuna huomasimme, että vielä voi lähteä jäähallista ulos lämmittelemään. Kohta lämpötilat alkavat olla niin lähellä toisiaan, että eroa ei huomaa. Pimeys ei minua pahemmin vaivaaa, mutta kylmyys kalvaa luita ja ytimiä. Usein tuntuu, että en lämpene ollenkaan. Onneksi on sauna!

Kylmyyttä vastaan voi taistella myös monella muulla tapaa, sisäisiä ja ulkoisia villapaitoja kannattaa kerrostaa, ja nauttia säännöllisesti. Seuraavien lämpöä tuottavien asioidena avulla ajattelin selvitä tulevista kylmistä kuukausista, suosittelen lämmöllä.

Weekday image 5 of Tuva Shawl in Black
Weekdayn villahuivi: loistava hinta-laatusuhde!
1. Villahuivi aitoa villaa. Keinokuidut eivät juurikaan lämmitä ja vain sähköistävät hiukset. Riittävän iso huivi on korvaamaton monessa paikassa: perinteisesti kaulalle kiedottuna, joogassa loppurentoutuksen peittona, jäähallissa hartioille tai jalkojen päälle heitettynä tai autossa päikkäreitä nukkuvan lapsen peittona ja sohvalla iltaisin, kun kullan kainalo ei ole saatavilla. Luulen, että tilaan samanlaisen huivin toisessa värissä tätä talvea varten..

Image result for gilmoren tytöt

2. Gilmoren tytöt: sarja, jossa pahin mahdollinen on riita äidin ja tyttären välillä. Yksi (ja ainoa) 
murha oli lavastettu, romanttiseksi tarkoitettu ele. Tämä sarja on kuin perunamuusi: lämmintä, tuttua, turvallista ja aina hyvää. 

3. Keitot: mikään ei lämmitä tehokkaammin kuin sisäinen villapaita. Erityisesti suosittelen lempeän tulista bataattikeittoa tai klassista, ranskalaista sipulikeittoa. 

4. Kynttilät: sisälle ja ulos!

5. Punaviini ja konjakki.


6. Illanistujaiset, saunailta, bileet, tuparit, mitkävain! Mitä enemmän porukkaa, sen lämpimämpää.

7. Kirjat: erityisesti dekkarit viehättävät. Jos seurana on vain nukkuva lapsi (ja kissa) sekä ikkunaa hakkaava oksa, varmasti kuumottelee. 


8. Turhan pyristelyn lopettaminen. Kun on pimeää, on pimeää. Turha yrittää sytytellä kalseita keinovaloja ja taistella vastaan. Himmennä valot, sytytät kynttilät ja kaivaudu sohvalle tai pötkähdä joogamatolle. Anna itsellesi lupa nauttia vallitsevasta vuodenajasta. Kyllä ne kevät ja kesä sieltä taas tulevat, ajallaan.