maanantai 12. syyskuuta 2016

Pikainen porkkanapasta


Tällainen pastahiiri kun olen, on hyvä vaihtaa välillä vehnä porkkanoihin. Parmesaanista en kuitenkaan luovu, se olisi jo silkkaa hulluutta. Googlettelin porkkanapastan reseptejä, ja törmäsin tähän Karita Tykän versioon. Sävelsin hieman, ja hyvää tuli! 

Pikainen porkkanapasta (kahdelle)
5-6 porkkanaa kuorittuna ja siivutettuina (kuorimaveitsi, juustohöylä)

3 tomaattia
kourallinen basilikaa
kourallinen parmesaania
1tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
n. 0,5dl oliiviöljyä

Tee näin: kuori ja suikaloi porkkanat suoraan pannulle loraukseen oliiviöljyä ja anna lämmetä miedolla lämmöllä. Heitä blenderiin kaikki kastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada kastike porkkanasuikaleiden joukkoon pannulle ja anna kiehahtaa. Älä keitä liikaa, porkkanat saavat jäädä pureskeltaviksi. Kasaa päälle vielä parmesaania ja ehkä rouhaisu mustapippuria. Sit syö!