tiistai 8. marraskuuta 2016

Pitaleivät kasvis-hernerouhepihveillä

Pitaleivät (n. 10kpl)
7dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rlk öljyä
3dl vettä

Tee näin: Kippaa kulhoon osa jauhoista, sekoita niihin suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja vaivaa joukkoon loput jauhot sekä öljy. Anna kohotoa lämpimässä paikassa n. puoli tuntia. Tee taikinasta palloja ja kauli niistä noin sentin paksuisia pyöreitä lättyjä. Kohota lättyjä pellillä vielä 10-15minuuttia, paista sitten 275 asteessa 5-8 minuuttia.

Kasvis-hernerouhepihvit (8-10kpl)
1,5dl kiehuvaa vettä
1dl hernerouhetta
1rkl puhtikauraa
2rkl kaurahiutaleita
2 isoa porkkanaa raasteena
1cm raastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1rkl oliiviöljyä
suolaa, pippuria, chilijauhetta
1 kananmuna

Pitaleivät täytettiin pihvien lisäksi tsatsikilla (3dl turkkilaista jogurttia, puolikas kurkku raasteena & valutettuna, 1 valkosipulinkynsi raasteena, 1tl hunajaa, mustapippuria), tomaatilla, chilimajoneesilla ja karamellisoidulla sipulilla.