torstai 8. lokakuuta 2015

Lakritsijäätelö

Lakritsijäätelö on aina ollut mun lemppareista lemppareinta, mutta hyvää on harmittavan vaikeaa löytää. Mansikkajätski on punaista, päärynä vihreää ja lakujätski... valkoista?! Vaniljajäätelöä muutamalla hassulla kastikekohdalla. Kestopaasauksen aihe katosi kun päätin soveltaa somejätskistä lakritsisen version. Voin vannoa, että melkein itkin onnesta kun söin tätä ensimmäistä kertaa.

Lakritsijäätelö
5dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa (ei karamellisoitua)
3-5rkl lakitsijauhetta

½ pussia lakuja
2dl kuohukermaa

pakastusta varten kannellinen astia

Tee näin: Pilko lakut pienemmiksi, kaada 2dl kermaa paksupohjaiseen kattilaan ja kippaa karkit joukkoon. Keittele miedolla lämmöllä kunnes lakritsit ovat lähes sulaneet. Vatkaa 5dl kermaa kovaksi vaahdoksi, sekoita kondensoitu maito sen joukkoon ja lisää myös lakritsijauhe. Kaada 1/3 jätskipohjaa astiaan, sitten lakritsikastiketta, taas jätskiainetta jne. Pinnalle voit ripotella lakuja ja vielä lakritsijauhetta. Pakasta vähintään 5h.