keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 2. luukku




Valkosuklaacookiet
225 g voita huoneenlämpöisenä
4 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
6,2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2,5 tl ruokasoodaa
200 g valkosuklaata

Tästä satsista tulee valtavasti keksejä, lahjaksikin asti. Jos vähempikin riittää, puolita ainemäärät.

Lämmitä uuni 170-asteiseksi.
Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa hyvin. Vatkaa joukkoon lopuksi vaniljasokeri.
Lisää jauhot, suola ja sooda ja sekoita kunnes saat tasaisen, sileän taikinan. Pilko suklaa hipuiksi, kannattaa jättää muutama isompi sattuma. Lisää hiput taikinan joukkoon ja sekoita.
Vuoraa uunipellit leivinpaperilla. Jaa kullekin pellille kuusi samankokoista taikinakekoa. Jätä kekseille tilaa levitä. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat litteitä ja reunoilta kullanruskeita. Anna keksien jäähtyä pellillä ennen kuin irrotat ne. 

Alkuperäinen ohje (linkki).