maanantai 11. huhtikuuta 2016

24h tästä elämästä (osa 2.)

sunnuntai 10.4.2016
Klo 20.15 lähdetään ajelemaan Toholammilta kohti Seinäjokea. Peräkontti täynnä, minä ja Väinö takapenkillä, Jukka ja Viltti-kissa etupenkit vallanneina. Käsilaukussa itsenä irtisanonut puhelin ja pullo vettä, päässä väsymys. Takana kiva, mutta pitkä vapaailta. Väinö nukahtaa heti ensimmäisten kilometrien jälkeen. Ulkona on kovin kaunista, joutsenia ja punainen taivas.
21.20 Tunnin verran ajettu ja tien ylittää kaksi hirveä suunnilleen sadan metrin päässä. Jukka ehtii hyvin jarrutella, mutta silti säikähdetään. Väinö nukkuu tyytyväisenä eikä tiedä hirvistä mitään. Taivas on edelleen aivan uskomattoman kaunis.
22.20 Seinäjoella, kiikutetaan serkkutytölle parit paperit keskustaan ja sitten huristellaan kotiin. Väinö herää kun nostan hänet pois turvaistuimesta. Pikkuinen puhelee katulampuista ja omasta kodista. Vaihdetaan yökkärit yhteistuumin päälle, pää tyynyyn ja unilauluksi Partiolaisen iltavirsi.
23.00 Laitan seuraavan aamun kouluunlähtöä varten vaatteet ja muut tarvittavat kamat valmiiksi. Herätys on ihanan armollisesti vasta yhdeksältä (tai kun Väinö herää). Kahdeksaksi sovittu ryhmätyö siirtyi, joten saan nukkua pidempään tuntien alkaessa vasta kymmeneltä.
maanantai 11.4.2016
02.30 Katson kelloa, kurkkukipu herätti.
07.10 Yskittää ja huomaan, että Väinö on mönkinyt väliimme.
08.45 Kello soi, pojat jäävät vielä nukkumaan. Matkustuspäivien jälkeen kaikkia väsyttelee yleensä kovasti, minuakin, vaikka takana on hyvä yö. Kurkkuun sattuu ja lähiaikojen sairastumisista huolestuneena soitan seuraavalle päivälle ajan nielunviljelyyn. Ystävällinen asiakaspalvelu saa hyvälle mielelle!
09.15 Väinö herää ja kiipeää heti syöttötuoliin. Laitan puuron kiehumaan, Jukkakin nousee ja nappaa Väinön mukaansa hammaspesulle.
09.30 Olen saaanut meikattua, syön puuroa ja smoothieta.
09.45 Lähden pihasta autolla, aurinko paistaa ja kuuntelen poikkeuksellisesti Radio Novaa. Joskus novamusiikkiin tulee kaipuu. Toivon, että koulun pihalta löytyy hyvin parkkipaikkoja, ne kun ovat usein kiven alla, varsinkin jos saapuu koululle vasta myöhemmin eikä heti kahdeksalta.
10.00 Parkkipaikka löytyi heti oven edestä. Takki saa kehuja, hymyilyttää. Päivän teemana on arviointi. Teemme ryhmätöitä. Kurkkuun sattuu, mutta se lähinnä huvittaa; ei mitään uutta tähän kevääseen! Kaveri vieressä miettii, että ovatko sairasteluni lähtöisin siitä, että koulun loppu lähenee ja stressi purkautuu.
11.20 Lounaaksi salaattia, pastaa ja papupyöryköitä.
11.45 Korkeakoulukirjastosta kirjoja liittyen hallinnon jaksolle tehtäviin reflektioihin ja myös pari "vapaa-ajan" kirjaa. Ensimmäistä kertaa opparin palauttamisen jälkeen tuli tunne, että olisipa ihana lukea!
12.15 Tunnit jatkuvat, teknisia ongelmia ja turhautumista.
13.30 Koulupäivä ohi, siirryn tien toiselle puolelle odottamaan suuhygienistille pääsyä. Sovittuun aikaan on vielä tunti, mutta se ei haittaa. Ihana istua rauhassa tekemättä mitään!
14.30 Ystävällinen nainen kutsuu minut sisään, jännittää, mutta ei pelota. Uskalsin varata ajan tärykalvon puhkaisun jälkeen sillä ajattelin, että mikään ei voi sattua enempää. Toinen kerta ilman rauhoittavia, viimeksi itkin, nyt ei itketä! Aivan mieletön fiilis, uskalsin. Suussa kaikki hyvin.
15.15 Passikuva, näytän rikolliselta.
16.00 Kotona, pikasiivouksia ja pikaruoka: juustolla täytetty paistettu kananmuna. Väinö syö avocadoa ja riisiä.
16.55 Asunnon välittäjä koputtelee ovella, vaihdetaan muutama sana ja sitten lähdetään viemään Väinöä kummille hetkeksi hoitoon.
17.10 Pikareissu kauppaan: pastaa, basilikaa, maitoa. Kotiin! Käytetään parin tuunnin vapaa sohvalla köllimiseen ja netissä surffailuun. Vanhuus ei tule yksin, viikonlopun hurvittelut tuntuu ja kumpikin haukottelee.
19.05 Lähdetään hakemaan Väinöä takaisin kotiin. Kuulemma oli ollut hauskaa ja hyvät leikit. <3 Istuskellaan ja jutskaillaan hetki ennen kotiinlähtöä.
20.00 Iltatouhuja. Iltapalaa, hammaspesut ja yökkärit. Jukka vie Väinön nukkumaan, minä yritän elvytellä tuloksetta puhelintani. Muistan, että tänään tulee Mustat lesket, kivaa!
20.25 Väinön huoneessa nukutaan.