Seuraavassa lähinnä aineisosaluetteleioita sapuskoihin, suurin osa aineksista heiteltiin joukkoon näppituntumalla. Alkaa pakastin ja kuiva-ainekaapit huutaa tyhjyyttään, jee!
Linssilasagne
puoli pakettia lasagnelevyjä
1,5-2dl linssejä
sipuli
purkki chilitomaattimurskaa
pari tuoretta tomaattia
hunajaa
hunajaa
5dl maitoa
3rkl vehnäjauhoja
muskottipähkinää
30g voita
juustoa raasteena n. 2dl
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsiksi. Kuullota sipuli, lisää tomaattimurska ja pieniksi pilkotut tomaatit ja esikypsennetyt linssit. Lisää kastikkeeseen loraus vettä tarvittaessa, mausta pienellä lorauksella hunajaa. Anna muhia miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja anna kypsyä hetki, älä ruskista! Lisää joukkoon maito ja anna kiehua varovasti muutama minuutti. Mausta ripauksella muskottipähkinää.
Aloita valkokastikkeen valmistus sulattamalla kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja anna kypsyä hetki, älä ruskista! Lisää joukkoon maito ja anna kiehua varovasti muutama minuutti. Mausta ripauksella muskottipähkinää.
Kokoa lasagne, ripottele väleihinkin juustoraastetta, mutta säästä suurin osa päällimmäiseksi! Paista 175 asteessa puolisen tuntia.
Kasvissosekeitto
Sipuli
muutama porkkana
pari bataattia
pari perunaa
noin desi kermaa, creme fraichea, Koskenlaskijaa tms.
pala inkivääriä
suolaa, pippuria
Pähkinäiset bataattisämpylät
kaurahiutaleita
siirappia
50g sulatettua voita
kuivahiivaa
rouhittuja pähkinöitä
bataatti keitettynä ja soseutettuna
jauhoja (meillä pussinpohjia: sämpyläjauhoja, vehnäjauhoja, ruisjauhoja)
suolaa
Sipuli
muutama porkkana
pari bataattia
pari perunaa
noin desi kermaa, creme fraichea, Koskenlaskijaa tms.
pala inkivääriä
suolaa, pippuria
Pähkinäiset bataattisämpylät
kaurahiutaleita
siirappia
50g sulatettua voita
kuivahiivaa
rouhittuja pähkinöitä
bataatti keitettynä ja soseutettuna
jauhoja (meillä pussinpohjia: sämpyläjauhoja, vehnäjauhoja, ruisjauhoja)
suolaa