sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kaappien tyhjennyksestä syntynyttä

Päätettiin, että enää ei osteta kaappiin mitää ruokatavaroita, vaan tyhjennetään jo ostetut sieltä ja sitten eletään ulkoruokinnassa tiistaihin saakka! :D Uunilohen ja perunamuusin kanssa tein turkkilaisesta jogurtista kastikkeen simppelisti sekoittamalla joukkoon pari pilkottua kevätsipulin vartta, ripauksen suolaa ja pienen lorauksen hunajaa sekä pari rouhaisua mustapippuria. Sopi kalan kaveriksi vallan mainiosti!

Alunperin ostimme jogurttipänikän tsatsikia varten, se on niiin hyvää ja sopii vähä kaiken kanssa. Me söimme tsatsikia leivän päällä ja salaatin kaverina. 

Tsatsiki
muutama desi turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku raastettuna
yksi valkosipulinkynsi pienittynä
hunajaa
suolaa
pippuria

Kuiva-ainekaappien tyhennys on tuntunut työläältä, eikä siinä kyllä taideta maaliin saakka päästä, vaan muuttokuormaan kasataan jauhopusseja ja kaurahiutalepaketteja. Pizzaan voi tukkia lähes mitä vain, taikina on nousemassa illan kisakatsomoa varten! Teen pohjan aina samalla reseptillä, alkuperäinen ohje taitaa olla Pastanjauhantaa-blogista, jos en ihan väärin muista. Kastikkeen keittelin tuoreista ja uunikuivatuista tomaateista.

Pizzapohja (kaksi vajaata pellillistä)
5 dl durum-jauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
2-3rkl oliiviöljyä
2 1/3 dl lämmintä vettä
Tomaattikastike tuoreista tomaateista
5-7 tomaattia kannat poistettuina
tomaattipyrettä pari rkl
kaksi valkosipulinkynttä
muutama uunikuivattu tomaatti
1 tl chilipyrettä
pari kourallista tuoretta basilikaa
voita ja oliiviöljyä
suolaa
pippuria
hunajaa
1tl valkoviinietikkaa

Surauta sauvasekoittimella tomaatit, tomaattipyre, basilikat ja chili tasaiseksi. Kuumenna voi ja oliiviöljy pannulla valkosipulien kanssa (ne kannattaa heittää kylmälle pannulle), kuullota hetki ja lisää sitten tomaattisörsseli. Anna pöhistä miedolla lämmöllä, mitä kauemmin sen parempi. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla, hunajalla ja etikalla.