lauantai 21. toukokuuta 2016

Korvakuulumisia

Kolmea antibioottikuuria, kahta suoraan kankkuun pistettyä antibioottipiikkiä, kahta angiinaa, yhtä tärykalvon puhkaisua ja putken asennusta (sekä poistoa) myöhemmin..

En vieläkään kuule kunnolla, ja pientä asentohuimausta on jäänyt, mutta muuten elämä hymyilee! Toki vielä pitää hypätä kontrolleissa, joissa seurataan, että tärykalvon reikä menee umpeen. Jos ei mene, sitten täytyy tehdä toimenpiteitä. Jaiks! Eli sormet ja varpaat ristiin, että kolo menisi kiinni ihan itsestään. Suihkussa pitää käydä tulppa tai pumpuli korvassa, vettä eikä muutakaan saa korvaan päästä kun siellä infektioportti (äiti, tämä sana on sulta!) on auki.

Huimausta tuntuu silloin, kun menee makuulle tai nousee sieltä ylös. Joogatessa ei huimaa, paitsi edellä mainituissa tilanteissa. Huimaus on aika kovaakin, sellaista, että juuri kun ajattelee, että laatta lentää, maailman pyöriminen loppuu ja olo asettuu. Lääkäri totesi, että korvan sisuskalut voivat olla vielä ärtyneet, ja huimaus olisi sitten siitä johtuvaa. Jos ajan kanssa ei ala helpottamaan, sitten tulisi käydä asentohuimaukseen erikoistuneella ihmisellä ja rueta jumppailemaan. Toivottavasti menee ajan kanssa ohi!

Pahimman sairastelun aikana muistan ajatelleeni, että yksi kuuleva korva on täysin ok, jos vain saan tasapainoni takaisin. Luojan kiitos näin kävi. En muista koskaan tunteneeni oloani yhtä avuttomaksi, vaikka kaikenlaista remppaa on matkan varrelle sattunut. Pelkkä silmien liike laukaisi pahoinvoinnin ja matka vessaan oli tuplasti pidempi kuin normaalisti seiniä pitkin kävellen. Nukutin itseni telkkarin ääreessä istumalla, tietoinen silmien sulkeminen tarkoitti automaattisesti oksentamista.

Hälyäänet ja yhtäkkiset kovat äänet ovat todella epämiellyttäviä. Hiljaisuudessa kuuluu, kuinka korva soi, viheltää tai humisee. Vähän vaihtelevasti kaikkia näitä. Hiljaista ei ole koskaan. Kuulo on parantunut kuitenkin huimasti siitä lähes kuurosta tilanteesta. Enää ei tarvitse koko ajan käännellä päätä äänen suuntaan (hyvin vaikeaa hahmottaa äänen tulosuunta!) vaan voi olla ihan tavallisesti

Että sellainen lastentauti.

Jos nukun terve korva tyynyä vasten, saattaa olla, että en ihan kuule. kun Väinö yöllä heräilee, jolloin Jukka nousee. Harmi! ;)