tiistai 17. toukokuuta 2016

Vielä yksi pelastaja-pasta

Pitkään aikaan ei pastakattila ole kiehunut tässä taloudessa, mutta tänään ei ollut vaihtoehtoja! Pitkä päivä ja tyhjä jääkaappi. Lähdettiin Väinön kanssa kahdestaan kävelyretkelle lähikauppaan, Siwaan on vain alle kilometrin matka. Pastakastikkeen kehittelimme seuraavista koriin päätyneistä aineksista:

Tomaatti-halloumpasta (kahdelle nälkäiselle ja yhdelle pikkusyöjälle)
- puoli rasiaa pisaratomaatteja
- puoli pakettia halloumia
- n. 2dl parmesaania
- puolikkaan limen mehu
- nokare voita
- loraus kuohukermaa, n. 1dl
- 2tl oliiviöljyä
- kourallinen baisilikaa & rucolaa
- s&p maun mukaan, hunajaa

Tee näin: Pastavesi kiehumaan kattilaan, nokare voita paistinpannulle ja pieniksi pilkotut halloumit tirisemään. Kun halloumit ottavat väriä, sekoita kulhossa pienemmäksi revityt rucolat ja basilika, lisää joukkoon 1tl limen mehua, 2tl oliiviöljyä ja pieni loraus hunajaa. 
Kippaa paistinpannulle juustojen joukkoon halkaistut tomaatit, lorauta kermaa sekä loppu limen mehu ja lisää vielä pari kourallista parmesaania. Valuta kypsä pasta, kippaa takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon. Kokoa lautasille ensin pastaa, sitten parmesanraastetta ja lopuksi nostele päälle rucola-basilikahässäkkä.