torstai 27. lokakuuta 2016

10 outoa asiaa

Aikamoista hulinaa, ja päässä lyö tyhjää. Uhkailin jo Jukkaa, että saa alkaa hieromaan aivonystyröitään ja valmistautua kirjoittamaan vieraskynäilijänä tekstin jos toisenkin.. 
Joskus pari kuukautta sitten blogeissa listattiin paljon outoja juttuja ylös, ja näköjään luonnoksiin oli päätynyt omatkin outouteni. Kesäisellä kuvalla outouksia iltanne ratoksi, ollaan onnellisesti outoja! 

Kuva on muuten Seinäjoen kodin takapihalta. Yksi päivä Väinö totesi hieman hämmentyneenä ja suruissaan, että ei enää muista "sitä Seinäjoen kotia", ja pyysi kertomaan, minkälainen se oli. Vähän tuli suru puseroon äidilläkin, mutta samalla kuitenkin hämmästelin tunteen pienuutta. Koti todellakin on nyt täällä, ja täällä on hyvä. 

1. Kömpelö, kömpelömpi, minä. Mikä koordinaatiokyky? Ihan perussetti jättää pää auton oven väliin, potkia varpaita kynnyksiin niin, että tulee murtumia ja kolhia lonkkaluita aina ohimennen esimerkiksi keittiön pöytään. Mustelmat niin sanotusti kuuluuvat pakettiin.
2. En juurikaan pidä small talkista. Kassajonossa joo, mutta tuttujen ihmisten kanssa se tuntuu välillä ajan hukkaan heittämiseltä, voisi puhua niin paljon muustakin kuin säästä! Oikeista asioista. Siitä, mitä elämässä on oikeasti meneillään. Auringonpaisteen nyt huomaa sanoittamattakin.
3. Päässäni soi koko ajan joku laulu. Ihan jatkuvasti, aamulla, illalla ja myös yöllä, jos satun heräämään. Viime aikoina se on ollut SMG:n Liian laihan rakkaani, usein myös joku lastenlaulu.
4. Rakastan pyykinpesua!
5. Muistan asioita älyttömän hyvin, muisti on lähes valokuvan tarkka, mutta vain sellaisissa asioissa, jotka ovat tai ovat joskus olleet merkityksellisiä, tai jotka olen tarkoituksella päättänyt muistaa. Sellainen tieto, joka ei läpäise seulaa, katoaa hyvin nopeasti jättämättä minkäänlaista jälkeä.
6. Vaistoan tunnelmia välillä liiankin hyvin. Jos huoneessa on riidelty, jos joidenkin henkilöiden välit ovat kireät, jos joku on kiusaantunut, peloissaan tai epävarma, jännittynyt, salaa rakastunut... :D Tai sitten mulla on vaan älyttömän hyvä mielikuvitus! 


7. Olen äärimmäisen laiska joissakin asioissa. Saatan tehdä suursiivouksen, mutta puhtaan roskapussin vieminen yläkerran vessaan on aivan liian ylivoimainen tehtävä, samoin vanhojen kynsilakkojen puhdistaminen tai sohvalta nouseminen ja teeveden keittäminen.. Saatan avata vaatekaapin oven laittaakseni sinne housut, mutta en jaksa kuitenkaan taitella niitä kauniisti.
8. Ei kai ole listaa, jossa ei mainita listaa? Luulen, että ystävät ovat jo totuneet, että kinkkiseen tilanteeseen vinkkini on kirjoittaa lista. Kirjoitan listoja. Paljon, usein, koko ajan, joka päivä.
9. Tilavuuksien hahmottaminen on äärimmäisen vaikeaa. Esimerkiksi ruoan tähteille on lähes mahdotonta valita sopivan kokoinen rasia.
10. Välillä kun katson vaikkapa Netflixistä jotain sarjaa, minut valtaa hullu tunne siitä, että siihen käyttämäni aika menee hukkaan. Silloin on pakko laittaa telkkari kiinni ja tarttua kirjaan :D Tai vaihtaa hömppä dokkariin.