tiistai 11. lokakuuta 2016

Elämää helpottavia asioita


Be a PINAPPLE: stand tall. Wear a crown, and be sweet on the inside.


1. Osta vaatteita, joita ei tarvitse silittää. Jos luistat tästä, kuivaa rypistyvät vaatteet henkarilla, hyvässä lykyssä se riittää, eikä typerää silitysrautaa tarvita.
2. Tee isoja satseja ruokaa ja pakasta osa. Laiskoina tai kiireisinä päivinä maailma tuntuu pelastuvan kun pakastimessa on ruoka mikromatkan päässä.
3. Pidä puhelimessa listaa ostettavista asioista, niistä sellaisista, jotka muuten unohtuvat: patterit, hammastahna, pakasterasioita...
4. Suunnittele viikon ruokalista etukäteen ja tee ostoslista sen pohjalta. Vapauttaa paljon aikaa ja energiaa, kauppareissuja on vähemmän ja loputon pähkäily päivän ruoasta jää pois.
5. Etikka, tuo siivousaineiden kiistaton kingi. Kiillottaa peilit, ikkunat ja hanat. Huuhteluaineena saa pinttyneimmätkin treenivaatteet tuoksuttomiksi.
6. Tee suihkepulloon sekoitus käsitiskiaineesta ja vedestä, sitä suihkuttelemalla on helppo putsata keittiön pinnat.
7. Kerää viikon aikana kaikki tärkeät paperit yhteen laatikkoon ja päätä yksi toimistopäivä, vaikkapa perjantai, jolloin käyt ne kaikki kerralla läpi. Maksat laskut, siirrät tärkeät paperit niille kuuluville paikoille ja heität pois tarpeettomat. Toimistopäivänä siivoa myös sähköposti ja tsekkaa kalenteriin tärkeät jutut tulevan viikon varalle.
8. Käytä jääkaapin jämät pizzaan, suolaiseen piirakkaan tai munakkaaseen. Munakkaan voi kypsentää myös uunissa, ei tarvi seistä hellan ääressä. Keittojen tai muusien lopuista tulee ihania rieskoja tai sämppäreitä.
9. Järjestä asiat käyttötarkoituksen mukaan lajin sijasta.
10. Leivo suklaahippukeksejä tai Wilhelmiinoja ja pakasta osa taikinasta, akuuttiin keksinhimoon löytyy lääke nopeasti.
11. Ennen kuin lakkaat kynnet, rasvaa kynsinauhat vaikkapa vaseliinilla. Ohihuitaisut eivät tartu kiinni nahkaan, vaan lähtevät pyyhkäisemällä pois.
+ Maailman nopein ja helpoin siivous: sammuta valot ja sytytä kynttilät.

Vähän iisimpää tiistaita!