maanantai 10. lokakuuta 2016

Lihaton lokakuu: Porkkana-linssipihvit

Porkkana-linssipihvit
2dl punaisia linssejä
kasvisliemikuutio
3 isoa porkkanaa
2 kanamunaa
½dl maitoa
2 rkl puhtikauraa (tai korppujauhoja)
1 sipuli
1 valkosipunkynsi
½ pkt voimakasta Koskenlaskijaa
2rkl kuivattua sipulia
mausteita

Tee näin: Sekoita kulhossa puhtikaura, maito, munat sekä kuivattu sipuli. Raasta tai pilko sipulit ihan pieneksi ja sekoita ne muiden aineiden joukkoon. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Raasta porkkanat pienireikäisellä raastimella, raasta myös Koskenlaskija, mutta käytä siihen mahdollisimman isoreikäistä terää. Sekoita pihvitaikinan joukkoon raasteet ja kypsät linssit. Mausta taikinaa esimerkiksi valkopuppiurilla, mustapippurilla, paprikajauheella.... Muotoile taikinasta lusikan avulla pullia tai pihvejä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu, koosta riippuen 10-20 minuuttia.