keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Kaksi kasvisruokaa arkeen


Nopea, helppo ja potentiaalia riittää parin päivän ruoaksi. Kun tekee kerralla enemmän, säästää aikaa, vaivaa ja hermoja. Kotona kokkaillaan lähes kokonaan pelkkää kasvisruokaa: ruokalasku on huomattavan paljon pienempi ja omatunto puhtaampi. Tässä pari arjen pelastajaa, jääkaapin aineksista aikalailla sattumanvaraisesti syntyneet pelastajapöperöt.

Määriä ei ole, eikä kuviakaan. Kenellä on aikaa mitata tai kuvata muuta kuin tyhjää lautasta? (Skumppaa kuvaan kyllä aina, ja uskon, että se käy minkä tahansa ruoan kanssa. Olkoon tämä aasinsilta kuvituskuvaan!)

Bataatti-papucurry

Tarvitset:
- bataattia
- sipulia
- valkosipulia
- valmiiksi keitettyjä papuja
- porkkanan
- kaurakermaa
- mausteita (chilitahnaa, currya, chilijauhetta, paprikamaustetta, hieman hunajaa..)

Tee näin: Kuullota öljyssä sipulit, lisää kuutioiksi pilkotut porkkanat ja bataatit. Kypsennä hetken aikaa, heitä joukkoon mausteet ja kerma. Hauduttele, jätä paloihin sopivasti purutuntumaa ja lopuksi lisää huuhdellut pavut. Kuumenna ja tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

Halloumia, pinaattia ja kesäkurpitsaa

Tarvitset:
- Halloumia
- tuoretta pinaattia pari kourallista
- kesäkurpitsaa yhden pienen kokonaisen tai ison puolikkaan verran
- sipulia, valkosipulia
- kaurakermaa
- loraus soijakastiketta
- mausteita maun mukaan

Tee näin: Kuullota sipulit, paista Halloumit. Lisää pinaatti, kerma ja mausteet. Nakkaa kesäkurpitsan palaset viimeisenä, kuumenna, mutta älä ylikypsennä. Jos tuli enemmän muhennoksen kaltaista, lusikoi vaikka sellaisenaan. Jos kattilassa kurkkii kastike, keitä kylkeen riisi tai pasta.