maanantai 12. kesäkuuta 2023

Kulunut kuukausi 5/23

Ihanaa:
Synttäriviikonloppu kaikkinensa! Parasta oli, kun äiti leipoi kakun ja mun molemmat isovanhemmat tuli synttärikahveille ja sen lisäksi jokainen sisarusparven palanen oli kotikotona paikalla. Ilta vapaalla oli myös ihana, tarpeellinen ja kauan kaivattu. Toholammilla on sellainen kodin ihmeellinen taika, kuuluvuuden tunne — se ei katoa, vaikka oikeasti paikkakunnalla asumisesta on yli kymmenen vuotta, reilustikin.

Olisi saanut jäädä väliin:
Vähän vaivaa, että tämä juttusarja kuulostanee usein sairauskertomukselta, mutta sellaistapa se lapsiperhe-elo välillä on. Onneksi muutakin, mutta toukokuussa lähinnä sairastelua yksi toisensa jälkeen, vuoronperään ja yhtä aikaakin. 

Olisi voinut ottaa uusiksi: 
Etäpäivät, ja onneksi on mahdollisuus ottaakin! Huhtikuu oli toimistokuukausi, mutta toukokuussa palasin tekemään suurimmaksi osaksi etätöitä ja se on kyllä ihanaa. Se, että työnantaja joustaa ja työt joustaa, on tosi arvokasta.

Niin ja näin:
Aika intensiivinen koko perheen yhdessäolo alkoi syödä naista (ja miestä). Mökkijutut mielessä, työt ja kaikenlaiset toipumiset hengästytti ja sai kaipaamaan väljyyttä monella tapaa. En pidä siitä tunteesta, että virtaus tyrehtyy. 

Parhaat naurut:
Pienempi lapsi puhuu taukoamatta ja ihan koko ajan, jatkuvasti! Uusia sanoja tulee hirmuista vauhtia ja aina me muut ei ihan pysytä perässä. Taas ajattelen mielessäni, että paras ikä ikinä. 
 
Kuukauden kohokohta:
Se, että sain täyttää 31. Elämä on hirmuisen hyvää juuri nyt, täyttä, intensiivistä ja vähän sotkuista, mutta ennen kaikkea hyvää ja ihmeellistä, värikästä ja kaikkien tunteiden kirjomaa. 

Kesäkuulta odotan: 
No sitä väljyyttä! Teen kesäkuun nelipäiväistä työviikkoa ja se tuntuu ihanalta. Puoli viikkoa lomaelämää, puoli viikkoa vähän ryhdikkäämpää. Uskon, että kesäkuusta tulee ihana. Nyt kirjoitan tätä oikeasti ensimmäisenä kesän lämpöiseltä tuntuvana iltana yksin kaupungilla. Lähdin treffeille itseni kanssa, toin yhdelle konjakille ja seuraavaksi vien leffaan. Kävelen kotiin läpi kesäisen kaupungin ja yritän saada mielen ja kropan oikeasti samaan paikkaan ja hengittämään vähän syvempään.