torstai 10. joulukuuta 2015

Joulukalenterin 10. luukku

"Enneagrammi perustuu ihmisten erilaisuuteen ja omasta tyylistä johtuvaan käyttäytymiseen. Jokainen meistä on oppinut jo lapsuudessaan perusstrategian, jonka avulla olemme saaneet turvallisuutta ja selviytymiskokemuksia perheen piirissä ja muissa kohtaamissamme tilanteissa. Tätä lapsuudessa omaksumaamme selviytymisstrategiaa me sovellamme myös myöhemmin elämässämme eri tilanteissa. Nämä strategiat ilmenevät enneagrammin yhdeksänä tyylinä. Enneagrammi on oman persoonan kehittämisen ja kasvun väline, jonka kautta opimme vaihtoehtoisia käyttäytymismalleja ja huomaamme oman tyylimme vahvuudet ja vahvuuksien ylikäytön. Alamme ymmärtää paremmin myös toisten ihmisten käyttäytymisen erilaisuutta."
 (Lähde: http://www.enneagram.fi/enneagrammi/)

Mikä on enneagrammityyppisi? Tee testi tästä!


Olen tehnyt testin lukemattomia kertoja, ja aina enneagrammityypikseni on annettu nelonen, luova individualisti. Kuten muutkin persoonallisuutta kuvaavat testit, tämäkään ei ole kiveen kirjoitettu tuomio sinusta tai minusta, mutta varmastikin oiva väline tutustua itseensä paremmin.

"Nelosesta kerrotaan, että hän on arhaimmillaan luova, syvällinen ja ilmaisuvoimallinen, huonona päivänä ylitunteellinen, oikutteleva ja loukkaantuva." 

"Nelosella on ainutlaatuinen kyky muuntaa kokemuksensa, vaikeat ja raskaatkin, merkitykselliseksi kauneudeksi."

"Nelonen kokee tinkimättömyyden ja aitouden hyvin tärkeäksi ilmaistessaan itseään ja hän odottaa tätä samaa intensiivisyyttä myös muilta."

"Nelosten on vaikea käsittää asiallista tunteilemattomuutta ja he pitävät välillä muita ihmisiä pinnallisina ja ylipirteinä."

"Neloselle mitkään inhimilliset tunteet eivät ole vieraita -- "