sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Mennyt ja tuleva 2/2Kun luin viime vuonna kirjoittamani toiveet ja haaveet vuodelle 2017, oli aika hurjaa huomata, että kaikki ne listatut asiat olivat käyneet toteen. Uskon vahvasti siihen, että kun asiat laittaa paperille, ne konkretisoituvat eri tavalla. Mieli alkaa työskennellä vähän kuin huomaamatta niiden eteen, ohjelmoituu uudelleen. Unelmakartta tai lista, kunhan päänsisäisen kaaoksen saa silmiensä eteen.

Vasta pienen rimakauhun jälkeen uskalsin lähteä miettimään tulevaa vuotta. On nimittäin aina hurja tunne huomata, kuinka paljon on saanut. Sellaisia asioita, jotka vuosia sitten olivat unelmia, joita ei välttämättä uskaltanut edes sanoa ääneen. Nyt ne ovat totta. Kovin kiitollisin mielin kohti tulevaa, uutta ja tuoretta!Vuonna 2018:

- Aloitan vuoden ensimmäistä kertaa ikinä tipattomalla tammikuulla. Tästä tulee mielenkiintoista!

- Nyt kun palkka tipahtaa tilille säännöllisesti, on aika tehdä säästämisestä rutiini. Tulot ja menot edelleen taulukkoon. Tulevassa kuumottelee Jukan tipahtaminen opintorahalle kesän jälkeen, mutta hei, haaste vastaanotettu!

- Lukuinto palasi ja aion antaa kirjoille vieläkin enemmän tilaa arjessa. Kirjojen yhteydessä voisin myös luvata, että en maksa kirjaston sakkomaksuja samaan tahtiin kuin vuonna 2017..!

- Toivon perheen yhteistä tekemistä: joululahjaksi saadut pelit ahkeraan käyttöön, perjantain uimahallireissut takaisin ohjelmaan heti kun pienimmän ihottuman pahin kausi tältä talvelta taittuu ja ihanaa, tavallista arkea. Jouluhulinat ovat ihania, mutta ai vitsit kuinka odotan ihan normaalia arkea, sen rytmiä ja rutiineja. Kauppalistoja ja linssikeittoa, pyykinpesua ja maanantain saunaa.

- Tulevalta vuodelta toivon myös omaa. Kulunut vuosi opetti ja näytti, että nyt minullakin on aikaa harrastaa, tehdä omia juttuja ja omia reissuja. Aikaa varmasti on ollut aiemminkin, mutta esteenä on ollut ainakin oma mieli, pinttyneet tavat ja roolit ja jopa rohkeuden puute. Hienoa ravistella harteiltaan vanha ja hieman vapaampana ryhtyä suunnittelemaan niitä ihan omiakin asioita. Sellaisiakin on hyvä olla, huomasin.

- Vuonna 2018 aion antaa aikaa ystäville. Olla enemmän olemassa ja saatavilla, viettää aikaa ja kutsua kylään. Kattaa pöytää ja pistää sauna lämpenemään.Kiitos kuluneesta vuodesta, kaikkea hyvää ja kaunista vuodelle 2018!