lauantai 24. helmikuuta 2018

Asioita, jotka ilahduttavat

Kulunut viikko on ollut kyllä aika kurja, rehellisesti sanottuna. Eilisen aamun aloitin heti viiden jälkeen tappelemalla nelivuotiaan kanssa. Ah, miten mieltä ylentävää ja tunnelmaa kohottavaa kertakaikkiaan! Muutenkin on ollut sukset ristissä milloin mistäkin, mutta joka päivä.

Välillä pitää vähän kompuroida, osaapahan arvostaa tasaisempaa käyntiä kun sen aika taas koittaa. Tilauksen voisin laittaa heti sisäään! Jukka nimittäin lähti koko viikonlopuksi vieraspeliressulle. Vaikka reissu on viimeinen tälle kaudelle, se ei juuri nyt paljoa lohduta. Sormet ja varpaat ristissä toivon hyviä yöunia ja pitkää pinnaa sekä itselleni että ipanalle.

Mutta nyt! Ne ilahduttavat asiat. Uskon varovaisesti siihen ajatukseen, että ne asiat, joihin huomio kiinnittyy, lisääntyvät.- Kävelin aikamoisessa pakkasessa perjantaina töihin (Kokkolan toimistolle, en Kälviälle asti sentään) ja vitsit kuinka kaunista ulkona olikaan! Huomasin ilahtuvani myös siitä, että olin pukeutunut tarpeeksi lämpimästi. Olo oli vähän aikuinen ja vähän vanha, mutta lämmön tunne voitti. On seuraavan sukupolven aika palelluttaa itsensä ja minun aika hautautua toppaan ja kinnata pipon päälle vielä huppu.

- Kotityöt on jaettu aikalailla mielenkiinnon ja innon mukaan. Yksi Jukan kotitöistä on käydä kaupassa, vain siksi, koska hän tekee sen mielellään. Ilman häntä näkisin luultavasti nälkää ja vain haaveilisin perjantai-iltaisin saunaoluen sohvallekuljetuksesta.

- Titaanien työkalut -kirja saa ajatukset lentelemään ja laukkaamaan. Parhaat asiat innostavat niin, että tekee mieli vähän hypähdellä, ne saavat päänsisäiset rattaat pyörimään ja kynän kirjoittamaan avainsanoja ylös.

- Urheilusta innostunut lapsi!  Kelpaa hiihto, luistelu, lumilautailu, lätkä... Mikä vain!