torstai 17. toukokuuta 2018

Viikon suositukset


- Mon Amour: ranskalaisen parisuhteen jäljillä. Helena Liikanen-Renger pohtii parisuhdetta kulttuurin näkökulmasta tarkkanäköisesti ja nostaa esiin mielenkiintoisia havaintoja niin ranskalaisuuden kuin suomalaisuudenkin lähtökohdista. Kirja sai pohtimaan myös omaa parisuhdetta ja sen sijaa tämän ruuhkavuosihärdellin tärkeysjärjestyksessä. Ehkä olisi vähän varaa parantaa! Parisuhteeseen panostaminen lienee koko perheen etu.

- Kunnon sukat juoksukengissä. Kävin maanantaina Jukan kanssa lenkillä, sukka valui ja kenkä hiersi. Lopputulemana sairauslomalappu, jossa diagnoosina ruusu. Ruususta en tiedä, mutta aika kova tulehdus jalkaan tuli, onneksi antibioottikuuri alkoi purra. Uskon myös, että äitin vinkki suolakääreestä oli kullanarvoinen! Kaksi vinkkiä kerralla siis, suolakääre helpottaa turvotusta ja pikkuveli käyttää myös lihaskipujen hoitoon. Merisuolaa ja vettä, niin halpa konsti, että kannattaa kokeilla. Mitään ei ainakaan menetä!

- Linssisipsit. Ai että! Työkaveri vinkkasi ja muita sipsejä en enää tarvitse.

- Kukkakauppa. Kävin ostamassa muutamaa erilaista kukkaa (älkää kysykö, kauniita ovat, mutta nimiä en muista) ja lisäksi harsokukkaa. Muutama oksa aina yhteen lasipulloon ja kaunis asetelma on valmis! Viehätyn enemmän hennoista ja herkistä asetelmistä mitä sellaisista peruskimpuista. Tämä on ehkä myös sellainen tarkan markan vinkki, meidän pullot ovat hyvin pestyjä erikoisolutpulloja, eikä muutama kukka köyhdytä kukkaroa ihan mahdottomasti.

- Omaa luokka -podcast Radio Helsingin sivuilla. Mielenkiintoisia näkökulmia ja ajankohtaisia puheenaiheita: "Omaa luokkaa on Mia Haglundin ja Taija Roihan luotsaama podcast yhteiskunnasta, kulttuurista ja feminismistä. Podcastin ytimessä ovat teemat, joissa henkilökohtainen kohtaa poliittisen."