torstai 29. joulukuuta 2016

Kulunut kuukausi: joulukuu

Ihan kiva: Kuinka kivaa olikaan saada fiilistellä joulua ihan rauhassa! Askarella Väinön kanssa, koristella kotia ja leipoa. Haluaisin, että lapsemme muistaa lapsuuden joulut kiireettömästä tunnelmasta, yhdessäolosta, yhdessä tekemisestä ja kaikenlaisista perinteistä.
Ihan hanurista:  Jukalla on edelleen kipsi kädessä. Viikkoja taitaa olla kohta kasassa yhdeksän, ja voi olla, että vielä kolmella jatkuu. Toivottavasti mies saadaan pian sauna- ja pelikuntoon! 
Olisi saanut jäädä väliin:  En tiedä mikä huono karma täällä meidän kodissa vallitsee, mutta lamput palavat yksi toisensa jälkeen, kahvinkeitin vetelee viimeisiään ja pyykkikoneen pestessä pidättelemme hengitystä, lattia tärisee yläkerrassa asti ja naapureita käy sääliksi. 

Olisi voinut ottaa uusiksi:  Alkukuusta junailin pariksi yöksi ystävän luo patjamajoitukseen, oli ihanaa! 
Niin ja näin: Tämä välitila. Työttömyys, opiskelusuunnitelmat, Jukan vaihtopohdinnat... Kaikkea pitäisi päättää, mutta mitään ei vielä varmasti uskalla. Yksi päätös keikauttaa koko laivaa ja vaikuttaa kaikkiin muihinkin asioihin suuresti. 
Parhaat naurut: Aattoillan perinteiset lautapelit appivanhempien luona, aivan parasta! 
Kuukauden kohokohta: Joulu, kaikki rakkaat samojen kattojen alla ja tutut, vuodesta toiseen toistuvat perinteet. Nyt oli ensimmäinen joulu, jolloin Väinökin oikeasti oli meiningeissä mukana. Odotti ja jännitti joulupukkia, jakoi ja availi paketteja ja kippisti jouluaterialla hienolla lasilla yhdessä muiden kanssa. Joulu tuntui taas aivan eriltä, kun sai seurata oman lapsen riemua ja malttamatonta edestakaisin poukkoilua.